background image

Неутрален.
Надежден.
Сигурен.

BIX.BG e първият български Internet eXchange Point (IXP), който осигурява оптимална свързаност между много компании (наричани участници) в над 10 дейта центъра в София.

background image
925
Traffic peak out
gb/s

Услуги

 • icon

  Public Peering

  Услугата Public Peering осигурява оптимизация на свързаността и контрола на интернет трафика, като намалява броя на транзитните точки и времезакъсненията. Директната свързаност, която осигурява Public Peering, прави мрежата Ви по-независима, по-предсказуема и по-удобна за управление.

 • icon

  Multicast

  Multicast е технология, която позволява данни от един източник да достигат едновременно до много получатели, без да е необходимо да се дублират за всеки получател. Мултикаст източниците запазват пълен контрол върху тяхното Съдържание чрез my.BIX.BG.

 • icon

  P2P Private VLAN

  P2P Private VLAN (позната още като Virtual Private Network Interconnect) дава възможност на участниците да изграждат безплатно частни свързаностти (VLAN) помежду си, използвайки наличните си портове. Процесът е напълно автоматизиран и се реализира чрез портала my.BIX.BG.

 • icon

  Transparent Ethernet Interconnect

  Transparent Ethernet Interconnect (TEI, позната и като Private Interconnect) осигурява напълно прозрачна 10Gbps свързаност (наета линия) между две точки на присъствие от мрежата на BIX.BG. За да ползвате TEI, не е необходимо да ползвате друга услуга от BIX.BG. Ако вече сте свързан като участник, който ползва порт, първата TEI е безплатна.

graphic image

Как да се свържете

Участници

Ние обслужваме широка гама от интернет компании, включително ISP, международни оператори, мобилни оператори, доставчици на съдържание, хостинг и клауд доставчици, телевизионни оператори, доставчици на приложения, компании за онлайн игри, които разчитат на качеството и надеждността на IXP платформата.

graphic image

Защо BIX.BG

 • icon

  Неутрални

  Ние сме напълно отдадени на това да работим само в интерес на участниците и развитието на IXP платформата.

 • icon

  Прозрачни

  Предоставяме нашите услуги при публични и еднакви условия за всички участници.

 • icon

  Надеждни

  Изградили сме резервирана мрежа с EVPN/MPLS архитектура поддържана с процедури съгласно ISO 27001.

graphic image

my.BIX.BG

В my.BIX.BG можете да наблюдавате в реално време статистика за натоварване на портове и VLAN-и, трафик с други мрежи (peers), грешки на портове, DDoS трафик, BGP анонси (приети и филтрирани) и др. Също така можете и да управлявате и услугата си Multicast, както и да подавате заявки за безплатно изграждане на P2P Private VLAN до други участници.

За нас

BIX.BG (Bulgarian Internet eXchange) е създаден в средата на 2009 г. с цел да предостави неутрална и надеждна платформа за обмен на данни между водещи телеком компании, интернет доставчици, кабелни оператори, доставчици на съдържание и др.